Το Facebook παίρνει αναζητήσεις μακρυά απο την Google

Author: wemediagr
19th Feb 2013

Πριν ακόμα το Facebook ξεκινήσει την έξυπνη μηχανή αναζήτησης νωρίτερα αυτό τον χρόνο, μπορεί να έχει πάρει μακρυά μερικές αναζητήσεις απο την Google.

Ο αριθμός αναζητήσεων που έγιναν σε μηχανές αναζήτησης, μειώθηκαν κατα 3% το 2012, σύμφωνα με μια νέα έρευνα απο την εταιρία comScore, παρόλο που ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν αναζητήσεις αυξήθηκε κατά 4%. Η Google, συγκεκριμένα, είδε τον αριθμό των αναζητήσεών της μειωμένο κατά 2% τον περασμένο χρόνο.

searches-2012
Αυτή η μείωση ήρθε παρόλο που η Google και γενικά οι μηχανές αναζήτησης βίωσαν μια αύξηση στον συνολικό αριθμό των Αμερικανών χρηστών που πραγματοποιούν αναζητήσεις.

Με άλλα λόγια, περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν, αλλά ο μέσος χρήστης πραγματοποιεί λιγότερες αναζητήσεις. Ένας από τους λόγους για αυτό, σύμφωνα με το comScore, μπορεί να είναι ότι οι χρήστες κατευθύνονται στα αποκαλούμενα “κάθετα” εργαλεία αναζήτησης όπως το Facebook και το Amazon, σε αντίθεση με τις αξιόπιστες κύριες μηχανές αναζήτησης όπως Google και Yahoo!.

“Οι καταναλωτές έχουν την αυξανόμενη τάση να ψάξουν για ένα προϊόν στο Amazon ή το eBay, και να ψάχνουν για ανθρώπους στο Facebook ή στο Yellowpages.gr,”

σημειώνει η comScore στην έρευνα. “Όσο οι κύριες αναζητήσεις μαλακώνουν, οι κάθετες αναζητήσεις αυξάνουν κατά 8 τοις εκατό, χρόνο με το χρόνο.

Για να είμαστε σίγουροι, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι κύριες αναζητήσεις φθίνουν: η comScore επίσης λέει πως η αλλαγή του να αναζητάς περισσότερο σε κινητές συσκευές παίζει ρόλο. Αλλά είναι αξιοσημείωτες αν πάρουμε υπόψιν πως και το Facebook και η Google δουλεύουν να κάνουν την αναζήτηση ποιό κοινωνική, παρόλο που την προσεγγίζουν από διαφορετικές πλευρές.

Όπως η comScore καταλήγει, “η Αναζήτηση στο κοινωνικό γράφημα του Facebook, που ενσωματώνει τα “likes” των χρηστών σε αποτελέσματα αναζήτησης, θα έχει αρκετές ομοιότητες με τα κοινωνικά στοιχεία αναζήτησης της Google όπου οι δύο εταιρίες εμφανίζονται να είναι σε κάτι σαν πορεία σύγκρουσης σε αυτό τον εκκολαπτόμενο τομέα της αγοράς αναζήτησης.”

Αν και προς το παρών, η Google είναι υπεύθυνη για δύο από κάθε τρεις αναζητήσεις που γίνονται στις Η.Π.Α, πολύ μακρυά από κάθε άλλη κύρια μηχανή αναζήτησης.

Related Posts

Other Similar Posts You Might Like
Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Author: wemediagr
twitter8th Mar

Το Twitter ιδρύθηκε το 2006, και είναι ένα online site κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται σύντομα μηνύματα μεταξύ τους.

Το Twitter ανακοινώνει νέο API

Το Twitter ανακοινώνει νέο API

Author: wemediagr
wemedia-featured-twitter-api26th Feb

Το Twitter μεγαλώνει, ανακοινώνοντας σήμερα ότι θα προσφέρει ένα API για διαφήμιση περί “Promoted Tweets” και “Promoted Accounts”.

Χρησιμοποιώντας Google RSS Feeds

Χρησιμοποιώντας Google RSS Feeds

Author: wemediagr
wemedia-featured-rss25th Feb

Χρησιμοποιώντας τα RSS feeds του Google News, μπορείτε να αποκτήσετε ευκολότερη πρόσβαση σε ενημερώσεις σχετικά με νέα θέματα που σας

Πώς το Pinterest αλλάζει το web design για πάντα.

Πώς το Pinterest αλλάζει το web design για πάντα.

Author: wemediagr
wemedia-featured-pinterest13th Feb

Ακόμα κι αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την δημοφιλή bookmarking ιστοσελίδα Pinterest, μπορεί να αναγνωρίσετε τα στοιχεία του σχεδιασμού του

© wemedia - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Cloud Web Hosting accepting-cards itcoins
 
web-hosting-assets