Πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης

Author: wemediagr
24th Jan 2013

Με ποιους τρόπους το site σας μπαίνει σε μια μηχανή αναζήτησης; Μια μηχανή αναζήτησης αποκτά τη διεύθυνση URL σας, είτε υποβάλοντας εσείς την ιστοσελίδας σας στη μηχανή αναζήτησης ,είτε από άλλους που έχουν κάποιο σύνδεσμο (link) προς το site σας. Στη συνέχεια, η μηχανή αναζήτησης στέλνει ένα spider (ή “bot”) για να επισκεφθείτε το site σας.

Το spider αρχίζει να διαβάζει ολόκληρο το κείμενο στη σελίδα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων σήμανσης, όλες τις συνδέσεις με άλλες σελίδες εντός και εκτός site, καθώς και στοιχεία από την κεφαλίδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων meta-tag (ανάλογα με τη μηχανή αναζήτησης) και title-tag.

Στη συνέχεια, αντιγράφει αυτές τις πληροφορίες πίσω στην κεντρική βάση δεδομένων του για τη δημιουργία ευρετηρίου σε μεταγενέστερη ημερομηνία που μπορεί να είναι μέχρι και δύο ή τρεις μήνες αργότερα.

Το spider ακολουθεί στη συνέχεια τους συνδέσμους τις σελίδας, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Τα spider μπορούν να ακολουθήσουν μόνο το πιο βασικό κώδικα HTML. Για παράδειγμα δεν μπορούν να διαβάσουν εικόνες και δεν μπορούν να διαβάσουν Flash άμεσα.

Όταν η μηχανή αναζήτησης έχει όλο το περιεχόμενο στη βάση δεδομένων της, τρέχει έναν αλγόριθμο (έναν μαθηματικό τύπο). Αυτοί οι αλγόριθμοι είναι μοναδικοί σε κάθε μηχανή αναζήτησης, και αλλάζουν συνεχώς, στην ουσία όμως, όλες οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν για τα σημαντικά λόγια στη σελίδα σας (με βάση το πόσο συχνά μια λέξη ή φράση χρησιμοποιείται σε σχέση με το συνολικό ποσό του κειμένου) και δίνουν ανάλογη αξία σε αυτές τις λέξεις με βάση τον κώδικα που περιβάλλει τις λέξεις.

Εκτός από το περιεχόμενο, η μηχανή αναζήτησης ψάχνει για άλλα site, ή σελίδες στο ίδιο site, που έχουν σύνδεσμο προς αυτή τη σελίδα. Όσο περισσότερες συνδέσεις προς μια συγκεκριμένη σελίδα, το πιο σημαντική θα θεωρηθεί αυτή η σελίδα. Το να υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι προς το site σας (backlinks) είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι μηχανές αναζήτησης. Από άποψη βελτιστοποίησης ιστοσελίδας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσμους προς τις σημαντικότερες σελίδες σας, σε περισσότερες από μια σελίδα όπως την αρχική σελίδα (θα ήταν καλό για παράδειγμα, να υπάρχει μια κυρίως πλοήγηση που εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες.)

© wemedia - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Cloud Web Hosting accepting-cards itcoins
 
web-hosting-assets