Πώς το Pinterest αλλάζει το web design για πάντα.

Author: wemediagr
13th Feb 2013

Ακόμα κι αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την δημοφιλή bookmarking ιστοσελίδα Pinterest, μπορεί να αναγνωρίσετε τα στοιχεία του σχεδιασμού του – που βρίσκονται παντού από την εκρηκτική εκκίνησή του το 2011.

Το Pinterest δεν χρησιμοποιεί παραδοσιακή δομή ιστοσελίδων.

Είναι σχεδόν σαν μια λειτουργία βιτρίνaς,

λέει ο Khoi Vinh , ο πρώην διευθυντής σχεδιασμού της NYTimes.com

Ισοπεδώνει την ιεραρχία των πληροφοριών,

περιγράφει ο Jeff Croft, ένας web designer, και συν-ιδρυτής διάσημης ιστοσελίδας δανεισμού ebooks.

Το Pinterest βάζει περιεχόμενο web, σε μπλόκ μέγεθους σημειωματαρίου (pins), στα οποία οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν σε πίνακες ανακοινώσεων (boards), που γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη του προγράμματος περιήγησης. Η πλειοψηφία του κάθε μπλοκ είναι γεμάτη από φωτογραφίες, και η ικανότητα να αρέσει(Like), επαναεπισημάνει (Repin), ή να σχολιάσει στο κάτω μέρος, το κάνουν να μοιάζει με την μίνι ιστοσελίδα του χρήστη.

Αν και τα κοινωνικά μέσα παραμένουν σιωπηλά σχετικά με τους αριθμούς των χρηστών του,

μελέτες διαπίστωσαν ότι οδηγεί περισσότερη κυκλοφορία στους ιστοχώρους από το Google+, το YouTube και το LinkedIn σε συνδυασμό.

Όπως έχει κερδίσει σε δημοτικότητα, το ίδιο έχει κερδίσει και ο πολύ ασυνήθιστος σχεδιασμός του.

Έσπασε επίσης το σύστημα οργάνωσης πληροφοριών στο διαδίκτυο βασίζμένο σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, όπως αρέσκεται από το Twitter και το Facebook. Η αντίστροφη χρονολογική σειρά είναι κουραστική, υπερβολικά χρησιμοποιούμενο σύστημα. Όπως λέει ο Vinh, “εγώ σχεδόν πίστεψα ότι ήταν ο προεπιλεγμένος τρόπος να οργανώσεις τις πληροφορίες σου στο διαδίκτυο.”

Αν και πολλές ιστοσελίδες πειραματίστηκαν παλαιότερα με αυτό τον σχεδιασμό, δεν έπιασε αμέσως με ιστοσελίδες που προσφέρουν υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, ο σχεδιασμός του Pinterest έπιασε.

Ο Croft λέει ότι πέντε πελάτες τους τελευταίους έξι μήνες έχουν αναφερθεί στο Pinterest, όταν συζητάμε για το πως θέλουν το σχέδιο της ιστοσελίδας τους να μοιάζει.

Σε καθαρό επίπεδο, υπάρχει πλεονέκτημα, αν ρέεις σύνολο πληροφοριών που οφελεί απο ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε ένα μη-γραμμικό τρόπο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το είδαν στο Pinterest και θέλουν να είναι σχεδόν τόσο δροσεροί όπως το Pinterest.

Related Posts

Other Similar Posts You Might Like
Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Author: wemediagr
twitter8th Mar

Το Twitter ιδρύθηκε το 2006, και είναι ένα online site κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται σύντομα μηνύματα μεταξύ τους.

Το Twitter ανακοινώνει νέο API

Το Twitter ανακοινώνει νέο API

Author: wemediagr
wemedia-featured-twitter-api26th Feb

Το Twitter μεγαλώνει, ανακοινώνοντας σήμερα ότι θα προσφέρει ένα API για διαφήμιση περί “Promoted Tweets” και “Promoted Accounts”.

Το Facebook παίρνει αναζητήσεις μακρυά απο την Google

Το Facebook παίρνει αναζητήσεις μακρυά απο την Google

Author: wemediagr
wemedia-featured-google-vs-facebook19th Feb

Πριν ακόμα το Facebook ξεκινήσει την έξυπνη μηχανή αναζήτησης νωρίτερα αυτό τον χρόνο, μπορεί να έχει πάρει μακρυά μερικές αναζητήσεις

© wemedia - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Cloud Web Hosting accepting-cards itcoins
 
web-hosting-assets