Μην εμπιστευτείτε το λογότυπό σας σε ερασιτέχνη

Author: wemediagr
25th Feb 2013

Το ποσό του χρόνου και των χρημάτων που επενδύονται στο σχεδιασμό ενός λογότυπου μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπόλαιο έξοδο για μερικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων…η κοινή γραμμή σκέψης είναι “Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας; Απλά πρέπει να βρούμε μια γραμματοσειρά που μας αρέσει και να ξεχωρίσουμε μερικά χρώματα”.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι με την ανάθεση του λογότυπου της επιχείρησής τους σε ένα ερασιτεχνη, μπορεί να μη επωφεληθούν από την πλήρη διαφήμιση, branding και marketing.

DIY ή Γραφίστας;

Οι Ιστοσελίδες που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε το προσωπικό ή το επαγγελματικό σας λογότυπο για “δωρεάν” ή “για μια ελάχιστη αμοιβή» είναι παντού στο διαδίκτυο. Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να λάβετε μία από τις προσφορές τους – promo (ή δευσμεύονται με τις υποσχέσεις τους για την πλήρη επιστροφή χρημάτων αν δεν πληρούν τις απαιτήσεις σας), απλά να έχετε κατά νου ότι μπορείτε να ξοδέψετε κάποια χρήματα σε αμοιβή ενός επαγγελματία σχεδιαστή-γραφίστα, αλλά το λογότυπό σας πρόκειται να είναι μια αντανάκλαση της ποιότητας της επιχείρησής σας και των επενδύσεων που έχουν τεθεί σε αυτήν.

Γραμματοσειρά Helvetica;

Η επιλογή του σωστού λογότυπου δεν είναι απλά ένα θέμα που αφορά την επιλογή των χρωμάτων, μια εικόνα και μια σεβαστή γραμματοσειρά… Χρειάζεται μελέτη από εμπειρογνώμων με την οποία θα εξετάσει τις ανάγκες τις αγοράς που στοχεύετε. Έχοντας την εμπειρία τους στη διάθεσή σας όταν έχετε να σχεδιάσετε το λογότυπό σας σημαίνει ότι θα προσεγγίσετε το σωστό κοινό.

Πόσο ένα “κακό” λογότυπο μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή μου;

Το πρώτο λογότυπο της Apple σχεδιάστηκε από τον Ronald Wayne (συν-ιδρυτής της εταιρείας μαζί με τον Steve Wozniak και Steve Jobs). Εμπνευσμένο από ένα σχέδιο ξυλοκοπτικής με ένα πανό που φέρει το όνομα της εταιρείας και ένα άνδρα που κάθεται κάτω από μια μηλιά…ήταν πολύ μακριά από το τωρινό έμβλημα της Apple, που έχει να κάνει με την απλότητα και τις καθαρές γραμμές. Χρειάστηκε ένα χρόνο για να επανασχεδιαστεί και να ταιριάζει τέλεια με τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Related Posts

Other Similar Posts You Might Like
Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Τι είναι το twitter και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Author: wemediagr
twitter8th Mar

Το Twitter ιδρύθηκε το 2006, και είναι ένα online site κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται σύντομα μηνύματα μεταξύ τους.

© wemedia - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Cloud Web Hosting accepting-cards itcoins
 
web-hosting-assets