Γιατί το 2013 είναι το Έτος του Responsive Web Design.

Author: wemediagr
4th Mar 2013

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η Wemedia έχει νέα όψη. Ο σχεδιασμός φαίνεται ευρύτερος από ό, τι συνήθως, και όταν συρρικνωθεί στον browser σας, το περιεχόμενο αλλάζει μέγεθος για να χωρέσει.

Ο στόχος εδώ δεν είναι απλώς ομορφιά ή τεχνικά κόλπα, όμως: οι media εταιρείες όπως η δική μας βλέπουν μια σημαντική αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού τους.

Οι οργανώσεις που δεν ενεργούν μπορεί να βρεθούν πίσω από την καμπύλη. Εδώ είναι το γιατί.

Η μετα-PC εποχή

Το 2012 ήταν ένα πολύ ασυνήθιστο έτος στην αγορά των PC. Για πρώτη φορά από το 2001, οι πωλήσεις PC αναμένεται να είναι χαμηλότερες από ό, τι ήταν το προηγούμενο έτος .

Λοιπόν, ποιες συσκευές αγοράζουν οι καταναλωτές; Tablets, για παράδειγμα.

Οι πωλήσεις Tablet αναμένεται να υπερβούν τα 100 εκατομμύρια φέτος.

Οι αριθμοί των πωλήσεών τους μπορεί να φτάσουν αυτούς των φορητών υπολογιστών το επόμενο έτος. Τα Smartphones, φυσικά, είναι επίσης ένα καυτό εμπόρευμα – σύμφωνα με την Nielsen , η πλειοψηφία των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ τώρα κατέχουν smartphones, όχι συμβατικά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ, η στροφή προς τα κινητά συμβαίνει σε έκτακτη ταχύτητα. Σήμερα, το 30% του traffic της  Wemedia είναι κινητό. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, αυτό μπορεί να υπερβαίνει το 50%.

Web ή Apps;
Τι θα λέγατε και τα δύο.

woman-holding-smartphone

Για εκείνους από εμάς που δημιουργούν δικτυακούς τόπους και υπηρεσίες, όλα αυτά οδηγούν σε ένα μοναδικό συμπέρασμα: Ένα εκατομμύριο οθόνες έχουν ανθίσει, και εμείς πρέπει να οικοδομήσουμε για όλα αυτά.

Σχεδιάζοντας εφαρμογές μπορεί να φαίνεται σαν η προφανής λύση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να έχεις εφαρμογές  για κινητά για τις μεγάλες πλατφόρμες, είναι καλύτερα από το να μην έχεις καμία εφαρμογή, αλλά παρόλα αυτά πώς θα σχεδιάσουμε εφαρμογές για κάθε κατάστημα; Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, το Mashable είχε πρόσβαση σε περισσότερα από 2.500 διαφορετικές συσκευές. Θα μπορούσε σίγουρα να σχεδιάσει εφαρμογές για να φτάσει έναν καλό αριθμό από αυτές τις πλατφόρμες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι όλοι τους.

Όταν πρόκειται για ειδησεογραφικά sites, υπάρχουν ακόμη περισσότερα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι το κινητό διαδίκτυο είναι το κλειδί. Σύμφωνα με το Pew Research Center , το 60% των χρηστών προτιμούν ταμπλέτα ανάγνωσης ειδήσεων στο κινητό διαδίκτυο από ό, τι μέσω ενός app. Αν και πιστεύω ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να προσφέρουν εφαρμογές βεβαίως, είναι σαφές ότι το να έχεις ενα καλό ιστότοπο για κινητές συσκευές θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Responsive Κατασκευή Ιστοσελίδων

wemedia-social-blog

Η λύση, φυσικά, είναι να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα,
που λειτουργεί εξίσου καλά σε κάθε συσκευή.
Καλωσήρθατε στο Responsive web design.

Με απλά λόγια, ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων χρησιμοποιεί “ερωτήματα μέσων” για να καταλάβει την ανάλυση της συσκευής που εμφανίζεται η σελίδα.

Ευέλικτες εικόνες και ρευστά πλέγματα τότε μεγεθύνουν σωστά για να χωρέσουν στην οθόνη. Εάν βλέπετε αυτό το άρθρο σε ένα desktop browser, για παράδειγμα, δοκιμάστε να κάνετε το παράθυρο του browser σας αρκετά μικρότερο. Οι εικόνες και το περιεχόμενο της στήλης θα συρρικνωθούν, τότε το μεγάλο κεντρικό γραφικό θα εξαφανιστεί εντελώς. Στην ιστοσελίδα μας, θα δείτε τη διάταξη να συρρικνώνεται από τρεις στήλες, σε δύο στήλες, και τελικά σε μια μοναδική στήλη του περιεχομένου.

Στην περίπτωση της Wemedia, μπορούμε επίσης να ανιχνεύσουμε τον τύπο της συσκευής και την αλλαγή της συμπεριφοράς του site αναλόγως. Στις συσκευές αφής, για παράδειγμα, δίνουμε τη δυνατότητα swipe μεταξύ των στηλών. (Τεχνικά, η ανίχνευση λειτουργίας συσκευών μπορεί να αναφέρεται ως «προσαρμοστικός σχεδιασμός,” όχι “ανταποκρινόμενος”, αλλά όλο και περισσότερο και οι δύο προσεγγίσεις χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό.)

Τα οφέλη είναι προφανή: Σχεδιάζετε μια ιστοσελίδα μια φορά, και λειτουργεί απρόσκοπτα σε χιλιάδες διαφορετικές οθόνες και συσκευές.

2013: Ένα Responsive Έτος

responsive

Με δεδομένη την ταχεία υιοθέτηση των Tablets και των Smartphones – και το γεγονός ότι οι χρήστες του παρόντος φαίνεται να προτιμούν την ανάγνωση ειδήσεων τους στο κινητό διαδίκτυο και όχι σε εφαρμογές – Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο ότι το 2013 θα είναι η χρονιά που ο responsive σχεδιασμός απογειώνεται.

Για τους εκδότες, προσφέρει τον απλούστερο τρόπο για να φτάσουν τους αναγνώστες σε πολλαπλές συσκευές. Για τους χρήστες, αυτό εξασφαλίζει μια μεγάλη εμπειρία για κάθε οθόνη.

Όπως ο Ethan Marcotte, συγγραφέας του Responsive Web Design, εξηγεί , “Τώρα, περισσότερο από ποτέ, σχεδιάζουμε το έργο να προορίζεται να είναι ορατό κατά μήκος διαφορετικών εμπειριών. Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων μας προσφέρει μια πορεία προς τα εμπρός, επιτέλους, που μας επιτρέπει να« σχεδιάζουμε για την άμπωτη και τη ροή των πραγμάτων. ”

Image courtesy of iStockPhoto, RapidEye, mbortolino

© wemedia - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Cloud Web Hosting accepting-cards itcoins
 
web-hosting-assets