blank

Το GR-IX είναι το Ελληνικό δίκτυο ανταλλαγής διαδικτυακής κίνησης, Internet EXchange Point (I-XP), και προκύπτει από τις λέξεις GReek Internet eXchange.

Δίνει την δυνατότητα στα μέλη του, να ανταλλάσσουν πληροφορίες απευθείας μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν σε εκτός Ελλάδος κόμβο, με αποτέλεσμα 5x ταχύτητες! Η wemedia ανήκει στο GR-IX μέσω του ελληνικού datacenter Lamda Hellix, προσφέροντας Lightfast ταχύτητες με χαμηλή απόκριση χωρίς έξτρα κόστος!

Ποια είναι το οφέλη του να είναι η ιστοσελίδα μου στο GR-IX;

Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων με την δύναμη της wemedia digital

Μάθετε περισσότερα
Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων με την δύναμη της wemedia digital
blank
διαδρομή δεδομένων όταν είμαστε ΕΚΤΟΣ του δικτύου GR-IX
blank
διαδρομή δεδομένων όταν είμαστε ΕΝΤΟΣ του δικτύου GR-IX
  • Ταχύτητα. Το μεγαλύτερο όφελος του να είσαι μέλος του GR-IX είναι οι 5X ταχύτητες που προσφέρει ενώ κινούμαστε εντός του. Χωρίς μεσάζοντες κόμβους έχουμε πρόσβαση στην τοποθεσία ή τους πόρους που επιθυμούμε, είτε ως επισκέπτης είτε ως server, άμεσα.
  • Χαμηλές αποκρίσεις. Λόγω των μεγάλων ταχυτήτων και των μη εξωτερικών κόμβων, κερδίζουμε χαμηλές αποκρίσεις εντός του δικτύου μας. Βοηθήστε τους επισκέπτες σας να σας βρουν, και τρέξτε τις cloud εφαρμογές σας άφοβα!
  • Ελληνική IP. Ως μέλος του GR-IX αποκτούμε αυτόματα ελληνική IP. Αυτό λειτουργεί προς όφελός μας με πολλούς τρόπους. Οι 2 πιο σημαντικοί από αυτούς είναι η βελτίωση του SEO της ιστοσελίδας μας, ή του server μας, και η βελτίωση της καταχωρισιμότητας στις μηχανές αναζήτησης.
  • Βελτίωση του SEO. Ο συνδυασμός του να είστε σε datacenter μέλος του GR-IX και το να έχετε Ελληνική IP βοηθάει σημαντικά στο SEO της ιστοσελίδας σας γιατί βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να πιστοποιούν ευκολότερα τις πληροφορίες που μοιράζεστε με το διαδίκτυο.

Αποκτήστε σήμερα υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
και δείτε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή της Google.

Μάθετε περισσότερα
Αποκτήστε σήμερα υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και δείτε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή της Google.

Η ιστορία του GR-IX

  • Το 1997 ιδρύθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), ο Διαδικτυακός Κόμβος Ανταλλαγής Αθήνας, Athens Internet Exchange (Α-ΙΧ). Τα κεντρικά του βρίσκονταν στην οδό Κωλέττη και Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια. Σκοπός του ήταν να παρακάμπτει τους ευρωπαϊκούς κόμβους για κίνηση εντός ελληνικών παρόχων αποφεύγοντας τα μεγάλα κόστη (για εκείνη την εποχή) για συνδέσεις εκτός Ελλάδος.
  • Το 2009 ιδρύθηκε το GR-IX, ως διάδοχος του A-IX (Athens Internet Exchange), το οποίο ήταν σε λειτουργία από το 2000, με πρωτοβουλία του ΕΔΕΤ. Ένας νέος κόμβος στήθηκε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στο κτήριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Ένας άλλος παράγοντας που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καθυστέρηση των εθνικών διασυνδέσεων ήταν τα μεγάλα κόστη του ΟΤΕ, που για τα τότε δεδομένα για να γίνει κάποιος πάροχος μέλος του δικτύου θα έπρεπε να πληρώσει παραπάνω για εκμίσθωση επιπλέον κυκλωμάτων. Επίσης κάποιοι από τους ,τότε, ισχυρότερους παρόχους απαιτούσαν έξτρα χρέωση από τους μικρότερους παρόχους για τη σύνδεση στο A-IX.

wemedia digital marketing

Τι διαφορά έχει το GR-IX από το A-IX και γιατί έκανε την διαφορά;

  • Οπτικές Ίνες. Κάθε πάροχος που συνδέεται στο GR-IX, συνδέεται με δική του οπτική ίνα χωρίς χρέωση ενώ στο A-IX θα έπρεπε να μισθώσουν κυκλώματα από τον ΟΤΕ. Εάν δεν διαθέτουν οπτική ίνα, μπορούν εναλλακτικά να μισθώσουν ίνα από τρίτο πάροχο της επιλογής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ευκολότερη και οικονομικότερη αναβάθμιση των συνδέσεών τους οποιαδήποτε στιγμή.
  • Υποχρεωτική μη απαίτηση χρέωσης. Αυστηρή προϋπόθεση των μελών του GR-IX είναι να μην απαιτείται χρέωση για να ανταλλάσσουν οι πάροχοι traffic μεταξύ τους, κάτι που σε αντίθεση με το A-IX οι μεγαλύτεροι πάροχοι της εποχής χρέωναν τους μικρότερους για οποιαδήποτε ανταλλαγή traffic μεταξύ τους.
  • Ταχύτητα. Οι πάροχοι μέλη του GR-IX συνδέονται με ταχύτητες που αγγίζουν τα 10Gbps, προσφέροντας Lightfast ταχύτητες σε αντίθεση με το τότε A-IX που λειτουργούσε σε ταχύτητες των 2Mbps.

360° Digital Marketing - Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όλο το φάσμα των digital αναγκών σας.

Μάθετε περισσότερα
360° Digital Marketing - Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όλο το φάσμα των digital αναγκών σας.

Σχετικά Άρθρα