Το Twitter ιδρύθηκε το 2006,  και είναι ένα online site κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται σύντομα μηνύματα μεταξύ τους.

Τι χωρίζει το Twitter από το πακέτο κοινωνικής  δικτύωσης είναι η αναγκαστική συντομία των μηνυμάτων του. Γνωστή ως Tweets, κάθε tweet δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 140 χαρακτήρες.

Τα Tweets μπορούν να συνδέονται με φωτογραφίες, βίντεο, ή σε online άρθρα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναρτήσουν εκ νέου – ή εκ νέου Tweet – μηνύματα από άλλους χρήστες, ως διαδικασία διάδοσης μηνύματος ενός μεμονωμένου χρήστη σε έναν αυξανόμενο κοινό.

Οι χρήστες του Twitter δημιουργούν ένα handle για τον εαυτό τους, κάτι σαν αναγνωριστικό, το οποίο ξεκινά με το σύμβολο @. Για παράδειγμα, το Twitter handle της Wemedia Internet Marketing είναι @wemediagr .

Κάθε χρήστης του Twitter έχει την επιλογή να “ακολουθήσει” άλλους, από οικογένεια και φίλους μέχρι διασημότητες, ειδησεογραφικούς οργανισμούς και αθλητές που ποτέ δεν συναντήθηκαν προσωπικά. Όταν συνδεθείτε στο site, η ιστοσελίδα του χρήστη είναι γεμάτη με μια ροή τροφοδοσίας των tweets από εκείνους που ακολουθούν.

Συχνά τα tweets θα περιλαμβάνουν ένα σύμβολο #, που ονομάζεται hash tag, το οποίο χρησιμοποιείται για να ορίσει τις λέξεις-κλειδιά ή θέματα όπου οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να κάνουν κλικ σε οποιοδήποτε hash tag για να δούν άλλα tweets με το ίδιο θέμα / hash tag.

Ενώ τα Tweets είναι δημόσια για όλους όσους ακολουθούν έναν χρήστη, η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης άμεσα μηνύματα, τα οποία είναι ιδιωτικά μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ δύο ανθρώπων που ακολουθούνται αμοιβαία.

Το Twitter γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν το site κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους πελάτες, να κρατούν διαγωνισμούς και να ανακοινώνουν νέα για την εταιρεία.

Οι χρήστες επίσης μπορούν να κάνουν αξιολογήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών, προσφέροντας στις επιχειρήσεις ένα γρήγορο στιγμιότυπο του τι σκέφτονται οι πελάτες τους.

Το Twitter είναι προσβάσιμο ηλεκτρονικά, στο twitter.com, καθώς και μέσα από μια σειρά των κινητών εφαρμογών.

Σήμερα, το Twitter αναφέρει 340 εκατομμύρια Tweets την ημέρα από τους περισσότερα από 140 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο του.

*Προσθήκη στις 20/5/2020
Με δεδομένα από τον Φλεβάρη του 2019 οι χρήστες του twitter ανέρχονται στα 321 εκατομμύρια.

 

Twitter stats infographic 2020

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment